Nakkesmerter og stivhed i nakken

De typiske årsager til nakkesmerter/-stivhed er:

  • Stivhed i nakkens led (såkaldte ledlåsninger)
  • Irritation af en nerve (”en nerve i klemme”)
  • Slidgigt
  • Muskelspændinger
  • Dårlig kropsholdning
  • Piskesmæld

Symptomer på nakkesmerter:

​Smerter og stivhed i nakken, enten ensidigt eller i begge sider. Tit ledsaget af hovedpine, svimmelhed, smerter/ømhed/sovende/brændende fornemmelse ned over skuldrene eller ned mellem skulderbladene. Typisk med nedsat bevægelighed af nakken.

Hvordan udvikler symptomerne sig?

​Typisk opstår generne med lettere stivhed, træthed eller ømhed i muskulaturen, i starten kun i et par timer eller et par dage. Senere kommer generne hyppigere og i tiltagende grad konstante. I starten ofte mest som lettere ubehag med træthed og let murren, men med tiden ofte mere udtalte smerter.

Ved almindelige dagligdags aktiviteter, med fejlbelastninger og dårlig kropsholdning, opbygges mindre spændinger i muskulaturen, og stivheder i ryggens led tiltager.

 Med en uhensigtsmæssig bevægelse, en forkert liggestilling på sofaen eller en lang dag ved computeren, kan stivheden forværres og der opstår en irritation i leddet som giver smerter.

Jo hurtigere tilstanden bedres ved at frigøre leddene, jo mindre ledskade får man, i form af slidgigt, og jo nemmere går generne væk.

​​

Behandling af nakkesmerter

​Det vigtigste er at finde årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse af ryg, nakke og skulderåg, hvor bevægeligheden undersøges og muskler, nerver og lignende vurderes. 

Det kan også være nødvendigt at lave en røntgenundersøgelse for at kunne vurdere problemet.

Viser det sig at symptomerne skyldes stivhed i nakke, skulder og brystryg, kan problemet afhjælpes af kiropraktisk behandling.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigt og effektivt. Afhængigt af den specifikke tilstand, suppleres med massage og øvelser for at understøtte virkningen af ledbehandlingen.​

​Firma

Skibhusvej 158

5000 Odense C

CVR: 29825300

​Tlf.: 66 12 25 10​

E-mail: reception@kirofyn.dk

Åbningstider

​Mandag:

7- 18

Tirsdag:

7- 18

​Onsdag:

7- 16

Torsdag:

8 -17

​Fredag:

7- 15

Vi behandler for

​Marienlyst Boldklub